אני עוד זוכרת את הימים, והם לא היו כל כך מזמן, בהם כל נסיעה לדרום היתה מלווה בעיסוק המטריד של מה נאכל עד שנגיע ליעד, ובעיקר – איפה?!! כי בניגוד לצפון, שם מעבר לכל עיקול אפשר למצוא מסעדה איכותית ומשביעה, בכל הקשור לנסיעה לנגב, היה מדובר בשממה קולינרית במלוא מובן המילה. במקרה הטוב, אפשר היה לעצור בסניף של מקדונלד בצומת קמה. במקרה הרע, האלטרנטיבה היתה מזנון מעופש בתחנת דלק שמגיש במחיר מופקע פיתה עם חומוס ושניצל בן שלוש שעות, שמהם בדיוק רצינו לברוח.
אולם, בשנים האחרונות מסתמן שינוי לטובה בעניין. התפתחות ענף הצימרים בדרום במקביל להתעניינות של המטייל הישראלי במה שיש לנגב להציע מבחינה תיירותית, הביאו להקמתן של מסעדות מקומיות, המנוהלות ע"י מקימי חוות הבודדים בנגב, שמתמחות בהגשת ארוחות שכולן מבוססות על תוצרת מקומית טרייה ואיכותית. מבחר המנות אמנם מוגבל וכך גם שעות הפתיחה, אבל האווירה הביתית, המוצרים הטריים, המחירים הסבירים והמפגש עם האנשים הנפלאים שגרים וחיים ולמעשה מפריחים את הנגב במלוא מובן המילה הופכים את העצירה לחוויה קולינרית ותיירותית ממדרגה ראשונה.
ולכן, את החודש הקרוב נקדיש לסדרת כתבות על פריחתו של ענף המסעדנות ברמת הנגב. הפעם, על מסעדת גבינות העיזים של חוות קורנמל, שאם עוד לא יצא לכם לקנות מהגבינות שלהם ולחסל חצי כבר בדרך הביתה, אז כנראה שתהיו חייבים לחזור לאזור.
חוות קורנמל היא חוות בודדים שהוקמה על "דרך היין" בשנת 1997 ע"י ענת ודניאל קורנמל, חקלאים שניהם במקצועם ובמהותם . בחווה, אשר ממוקמת בלב הנוף המדברי הקסום של רמת הנגב מתגוררים בני הזוג יחד עם ארבעת ילדיהם ועוד 150 עיזים חולבות, מהן מפיקים בני הזוג גבינות, יוגורט ומוצרי חלב עיזים משובחים זה יותר מ 10 שנים. דניאל קורנמל התמחה בגיבון בצרפת ובארץ, וביחד עם אשתו ענת, הם מקפידים לשלב בין ערכים מסורתיים של הפקת גבינות העיזים עם פיתוח גבינות בעלות אינטרפרטציה אישית של שניהם. לטענתם, ההקפדה על תנאי ממשק ותזונה נאותים הם אלו שתורמים לאיכות החלב ולטעם המיוחד של הגבינות.
סיפורה של המסעדה הוא מסוג הסיפורים שמוכיחים שדברים טובים פשוט קורים מעצמם. בהתחלה, מכירת הגבינות התקיימה באופן מאולתר, בכניסה למחלבה. כאשר כמות המבקרים גדלה, הקימו בני הזוג מבנה קטן אך נעים שיאפשר טעימת ומכירת גבינות באופן יותר מסודר. בוודאי יצא לכם לקנות גבינות עיזים לפחות פעם אחת, ואתם יודעים שטעימה מובילה לעוד טעימה, ולאחריה "עוד ביס אחד קטן" ועם הביס קונים גם לחם, ולמרות שהגבינות היו בעצם בשביל המקרר בבית, השלב הבא זה למצוא איזה פינה מוצלת או אבן שעליה, אתם בסופו של דבר טורפים בשקית הנייר, למעט שארית קטנה שהותרתם בעיקר בגלל המצפון. וכך, דבר הוביל לדבר, המבקרים ביקשו לטעום, ואחר כך לקנות, ואחר כך גם לשבת ולאכול, ובני הזוג קורנמל הבינו שכל מה שנשאר זה פשוט לפתוח מסעדה. וכך, לפני 3 שנים, דניאל זכה להגשים חלום ובעזרתם של כל בני המשפחה הוקמה המסעדה משני קרונות רכבת ששינו את פניהם לבית אוכל קטן בעל חלונות שקופים, מהם נשקף נוף הטראסות המרהיב ומרחבי הנגב.
כצפוי, מגישה המסעדה תפריט המבוסס כולו על הגבינות שמיוצרות במחלבה. דניאל אומר שמה שהנחה אותם בבניית התפריט זה לתת לאנשים עוד רעיונות מעניינים ומקוריים לשילוב גבינה באוכל. ובאמת, התפריט מציע מנות חמות וקרות מסקרנות ומקוריות, ביניהן גבינת קממבר על פרוסות תפוח אדמה עם רוטב יוגורט ושום, מקלות מגבינת עדנה עטופה בבצק פריך בציפוי סירופ יין ותפוחים, פלפלונים מוחמצים ממולאים בגבינת עיזים, פיצה מגבינת עיזים, משקה יוגורט עיזים טרי, ועוד מטעמים מעוררי תיאבון, כולם יציר כפיו של דניאל, שבנוסף להיותו חקלאי, הוא חובב בישול ידוע. עוד בתפריט תמצאו בואריאציה מתוקה את גבינת ה"כתם", שזכתה למקום של כבוד במדריך גבינות בינלאומי ואף קיבלה ציון לשבח על המרקם, המראה והטעם.
מתוך שמירה על עקרונות של בריאות וטריות, הלחם נאפה במקום, אף מנה אינה מטוגנת וכל האוכל מוכן ממש לפני ההגשה. גם היין שבוודאי תזמינו עם הגבינות, מיוצר בבוטיקים המקומיים הפזורים לאורך דרך היין החדשה של הנגב, מה שאומר שבתפריט היינות תמצאו רק תוצרת ישראלית משובחת.
המנות כולן אישיות בגודלן, וכך גם המחיר – סביר וידידותי (בין 20 ₪ ל 59 ₪ למנה), ולכן מומלץ לקחת כמה מנות, לחלוק אותן ביניכם ופשוט ליהנות מכל העולמות.
שעות פתיחת המסעדה הם בימים רביעי עד שבת, בין השעות 10:00-18:00, על בסיס מקום פנוי, וללא צורך בתיאום מראש. מכירת הגבינות היא בכל יום באותן שעות, אולם יש צורך לתאם זאת טלפונית.
כדי להגיע לחווה מכיוון צפון, יש לסע על כביש 40 לכיוון מצפה רמון, ולפנות שמאלה בצומת טללים. כ 2 קילומטר לאחר הצומת, תראו שלט חום המפנה שמאלה אל תוך החווה. הדרך עבירה לכל כלי הרכב, והגישה למסעדה נוחה גם לעגלות ילדים ולנכים.
חוות קורנמל טל' 6555140 – 08, נייד 2788051 – 052